Praktische workshops

Je wilt beginnen met verduurzamen of je wilt doorpakken? Bekijk de workshops voor particulieren en bedrijven. Sinds 2022 zijn alle workshops uitsluitend verkrijgbaar op aanvraag als maatwerk.

Particulieren

Eerste hulp bij verduurzamen

Wat is er nou eigenlijk aan de hand? Wat kan ik in mijn eentje doen? Na deze workshop heb je handelingsperspectief en voel je je empowered om meteen aan de slag te gaan met makkelijke tips & trics! Lees meer >

True cost of consumption

'Je leeft duurzaam als je binnen de draagkracht van de aarde blijft'. Wat is de draagkracht van de aarde? Hoe doe je dat? Leer meer over True pricing, productieketens en de impact van consumptie (met theorie uit De Verborgen Impact).

Klimaatgesprekken

Na deze 6-delige workshopreeks kun je makkelijker klimaatvriendelijke keuzes maken en anderen daarbij betrekken! Deze reeks loopt via Klimaatgesprekken. (De reeks voorjaar 2020 zat vol, volgende start najaar 2020)

Bedrijven

The Greener Office

In deze teamworkshop kies je als bedrijf een richting aangaande duurzaamheid. Door het behandelen van diverse thema's zoals energie, voeding en mobiliteit weet je meteen waar de winst te behalen is! Lees meer >

Zero Waste Office

Wil je aan de slag met afval verminderen binnen je bedrijf? Leer tien quick fixes om direct binnen je bedrijf te werken aan het reduceren van afval.

Lezing of gastles?

Heb je een thema dat je graag wilt behandelen op de werkvloer? Of wil je een aangepaste workshop op je event, school of binnen je gemeente? Vraag het aan via het
contactformulier!

"Tijdens de workshop True cost of consumption werd ik geïnspireerd om te kijken naar mijn verborgen impact. Ik weet nu waar en hoe ik positieve impact kan maken! "
Veronique
Booker

Eerste hulp bij verduurzamen

Na het volgen van deze workshop heb je meer kennis over onze huidige uitdagingen in de samenleving, heb je handelingsperspectief met praktische tips die je in je eigen leven kunt toepassen en ben je empowered om meteen aan de slag te gaan. Thema’s: consumeren, recycling, voeding & kleding (indien tijd: reizen en wonen).

“Whatever the problem, be part of the solution”

Terug naar boven

Het doel van deze workshop is jou te helpen aan handelingsperspectief in je dagelijkse leven.

Deel 1: Opfrissen & Nieuwe inzichten

Deel 2: Focuspoints  & handelingsperspectief

Thema’s: consumeren, recycling, voeding & kleding  (indien tijd; reizen en wonen)

Deel 3: Actieplan

Prijs op aanvraag.

Datum samen te bepalen ivm de corona crisis.

Stuur een mail bij interesse naar tirsavdlaan@gmail.com

Regio Utrecht.

We behandelen onderstaande thema’s met tussendoor 2 pauze’s. De totale duur is 2,5 uur met aansluitend mogelijkheid voor een drankje met elkaar.

Deel 1: Opfrissen & Nieuwe inzichten

Deel 2: Focuspoints  & Handelingsperspectief

Thema’s: consumeren, recycling, voeding & kleding  (indien tijd, reizen en wonen)

Deel 3: Actieplan

The Greener Office

Wil jij weten welke dingen je allemaal kunt aanpakken op de werkvloer?

Na deze teamworkshop heeft jouw bedrijf een richting gekozen aangaande duurzaamheid en kan er meteen gestart worden met verduurzamen.  Je krijgt handige inzichten over thema’s als eten, vervoer, afval en elektronica. Met praktische tips & trics kun je gelijk aan de slag!

Terug naar boven

Op kantoor maak je dagelijks dingen mee waarvan je denkt: dit zou duurzamer kunnen. Misschien verandert er niets omdat er niemand voor verantwoordelijk is, of simpelweg omdat je het er als team nooit over hebt gehad.

Het is niet meer van deze tijd om duurzame kwesties te laten liggen. Tijd voor actie dus, en niet alleen maar met je hele team!

De bijvangst van verduurzamen is  team engagement. Ontdek wat voor onontdekte teamspirit er in je bedrijf zit door ‘verduurzamen’ als een project op te pakken met je team. Verbind uitdaging en verantwoordelijkheid met elkaar. Kleine stappen worden vanzelf heel groot als we het met elkaar doen!

De prijs* van deze workshop is afhankelijk van de wensen en het aantal deelnemers.
De locatie is naar eigen wens, dit kan zowel Incompany als extern zijn.
De datum is geschikt wanneer de meeste werknemers beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld voorafgaand aan een personeelsbijeenkomst.

* minimum 650,-

Klimaatgesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? En hoe betrek je anderen daarbij? Hoe ga je het gesprek aan? In een 6-delige reeks gaan we dit samen ontdekken.
Deze workshop reeks geef ik als Klimaatcoach via Stichting Klimaatgesprekken. De thema’s per avond zijn Voeding, Consumptie, Wonen, Reizen en het klimaatgesprek voeren. Update: tijdelijke stop in verband met Corona maar er zijn nog genoeg andere klimaatcoaches! Bekijk de actuele data-reeksen en locaties op website van Klimaatgesprekken. 

Terug naar boven

Meer info volgt